Pro mne naprostá pecka, kterou bych mohla pojídat denně. Buvolí mozzarella, to je úplně něco jiného než ta z kravského mléka, kterou si běžně kupujeme. Ta buvolí je sice dražší, tak trochu sváteční záležitost. Ale chuťově je to zkrátka jiný vesmír. Teď v zimě ovšem nejsou k mání zralá aromatická rajčata, která jdou s mozzarellou ruku v ruce. Ale v kombinaci s rukolou a olivovým olejem chutná báječně. Jemná, ale zcela specifická chuť sýru a aromatická rukola se doplňují naprosto dokonale. Tohle není vlastně žádný recept, crostini s buvolí mozzarellou a rukolou jsou jen inspirací na skvelé rychlé pohoštění .
Potřebujete:
- buvolí mozzarellu
- rukolu
- velmi kvalitní olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- bílý chléb, ciabattu, bagetu
Připravte si opečené tousty (buď nasucho nebo na pánvičce lehce potřené máslem nebo olejem).
Na tousty natrhejte sýr, dejte rukolu, opepřete a pokapejte olejem.
Tousty jsou výborné k snídani, jako předkrm i lehká večeře, zkrátka jakákoli příležitost se hodí.