Špagety se zeleným chřestem jsou luxusní záležitost, přitom jde o lehký a zdravý pokrm. Jídlo je rychlé a velmi chutné. V chřestové sezóně je třeba těchto darů přírody využít. Musíme se ovšem krotit, abychom se večer nepřejedli a zároveň se nepřipravili o oběd do práce na další den, jinými slovy, nesnědli si všechny zbytky.
Potřebujete:
- balení zeleného chřestu, uvařit jako v předchozích receptech, třeba zde
- asi 300 g žampiónů nakrájet na plátky nebo na 1/6
- sklenička bílého suchého vína
- ½ – 1 kelímek šlehačky
- 1 – 2 hrsti strouhaného parmezánu
- balení špaget
- olivový olej, sůl, pepř
Špagety uvařte.
Na olivovém oleji opečte dozlatova žampióny, osolte, pepřete. Přidejte chřest, ale vrcholky ne ty přidáte až v závěru, krátce opékejte. Zalijte vínem a přidejte půl kelímku šlehačky, provařte, omáčka zhoustne, případně přidejte trochu šlehačky. Vhoďte sýr, nechte si bokem na zdobení.
Máte hotovo. Na špagety dejte směs, posypte sýrem a lehce zakápněte olivovým olejem.