Jednoduchá a naprosto vynikající. Poprvé jsem ji měla před lety o jarních prázdninách v Livignu v restauraci. Ač by nemuselo, překvapilo mě, že vlastně hlavní obloha na pizze je přidána až po upečení. Pizza s bresaolou není tedy úplně klasická pizza.
Naprosto logicky, bylinky by upečením nezískaly a sušené maso také není vhodné k tepelné úpravě. Bresaola je sušené hovězí, je vynikající, ale také to není nejlevnější záležitost, tak pokud nemáte Bresaolu, nezoufejte, chutná sice úplně jinak než běžně dostupná Schwarzwaldská šunka, ale i tu můžete klidně použít, pizza bude také moc dobrá. Případně použijte jiný typ sušené šunky. My jsme si Bresaolu přivezli z Livigna, kam jsme se zase po pár letech vrátili zalyžovat si (jiná věc je, že jsem půl týdne byla v posteli s virózou, ale to teď není podstatné). Takže to byl náš suvenýr z dovolené.
- vykynuté těsto na pizzu
- 2 – 3 PL olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Mozzarellu
- pepř
- Bresaolu nebo sušenou šunku, stačí cca 3 plátky na 1 pizzu průměru kolem 30 mm
- roketu případně rukolu, jsou příbuzné, chutnají podobně a hodí se obě
- sýr parmezánového typu