- 400 g lososa (množství můžete upravit dle potřeby, já jsem dělala 2 porce jako hlavní jídlo)
- šťáva z poloviny citrónu
- 2 PL kapar
- sůl, pepř
- 1 malá červená cibule (já jsem použila jen půlku do 1 porce, můj muž cibuli nejí 🙂
- zelený salát, výborná je rukola, pokud ji jíte, ale je to na vás. Já jsem obešla zahradu (typicky pro prosinec) a nasbírala listy rukoly, malé lístky řepy a červeného mangoldu, polníček, ptačinec)
Rybu nakrájejte ostrým nožem na malé asi 5 mm kostičky a pak ještě posekejte ledabyle nožem, ale nepřehánějte to, ať nemáte fašírku. Přidejte citrónovou šťávu, osolte, opepřete a zamíchejte nasekané kapary. Olivový olej nedávám, protože losos je tučný až až sám o sobě. Nakonec vmíchejte najemno nasekanou cibulku. Dejte vychladit do lednice.
Do misky si natrhejte omyté salátové listy a zakápněte vaší oblíbenou zálivkou, která by ale měla mít spíše jemnější chuť. Já jsem jej jen lehce pokapala u nás teď velmi oblíbenou vinnou redukcí Arrope. Promíchejte a dejte na talíř hromádku nebo nechejte samostatně v míse. Můžete podrobit čerstvým jemným kozím žervé.
A je to, nic víc na přípravě není, žádné speciální postupy. Nandejte na talíř nebo na malé toustíky, pokud budete mít tatarák jako jednohubky. Podávejte s opečenou bagetou nebo tousty.
Dnešní den si užijte. Děkuji vám za přízeň a přeji do nového roku pohodu a pevné zdraví, ať vás provází štěstí.