Polévku jsem vařila po naplnění jedné solitární palačinky špenátovo – mangoldovou směsí. V pánvi mi zbylo plno hotového lupení. Protože nebylo k dispozici více strávníků na palačinky, využila jsem zbytky na polévku (i když podle množství by se zbytkem dala nazvat spíše náplň palačinky :-).
Potřebujete:
- špenát nebo mangold nebo obojí upravené podle receptu na palačinkovou náplň
- ¼ l mléka k tomu
- ½ l vody (pokud nemáte vývar)
- 1 kostka bio bujónu (pokud nemáte vývar 🙂
- sůl, pepř
- sýr, krutony, zakysaná smetana, bylinky na servírování, zkrátka, co je zrovna po ruce
Do hotové směsi na pánvi nebo v hrnci nalijte mléko, vodu nebo vývar a dejte bujón, pokud jste tedy neměli ten vývar! Krátce povařte, osolte, opepřete.
Nechejte mírně zchladit a rozmixujte na hladký krém. To je vše. Polévka je vynikající a velmi jednoduchá. Pokud vám nezbude směs z palačinek, tak si ji prostě připravte přímo na polévku.