Těstoviny se sardinkami jsou výborná rychlovka. Tedy sardinky, které použijeme jsou konzervované rybičky z plechovky.
Často se dostanu domů později a velké vyváření není čas. To určitě znáte. U tohoto receptu navíc nebudete ani dlouho chystat ingredience, Než se vám začne vařit voda ne těstoviny, budete mít z půlky uvařeno.
Potřebujete na 3 – 4 porce:
- 1 konzervu dobrých sardinek. Mám ráda sardinky, které mívají v Lidlu v řeckých týdnech. Moc často je jinak nepoužívám, nejsem proto žádný znalec. Použijte rybky dle vlastního výběru.
- miska žampiónů na plátky, množství je variabilní, kolik máte, tolik dáte
- 2 rajčata, v tomto receptu není nutné loupat, nakrájejte je na tenké plátky, trochu oklepte, odtečou semínka a šťáva
- 3 stroužky česneku na kousky
- velká hrst bazalky, nakrájejte nebo natrhejte, jak budete stíhat
- strouhaný sýr parmezánového typu
- sůl, pepř, olivový olej
- těstoviny ¾ – 1 balení
Postup je jednoduchý. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájejte zeleninu. Do pánve dejte olivový olej, osmahněte mírně česnek. Vhoďte žampióny a opékejte, mírně osolte, opepřete. Když začínají houby zlátnout, vhoďte rajčata. Opékejte poměrně zprudka, neděláme dušeninu. Nejspíš se vám už vaří voda, dejte těstoviny vařit. Když se vyvaří šťáva z rajčat, ještě opékejte. Pokud je potřeba, přidejte trochu oleje. Vhoďte sardinky rozdrobené na kusy a osmahněte. Přidejte většinu bazalky. Máme hotovo. Ještě zkuste, jestli není třeba dosolit a opepřit.
Nechte si asi sběračku vody z těstovin, slijte těstoviny a vmíchejte do pánve. Pokud je potřeba, přidejte vodu, směs těstoviny lépe obalí.
Podávejte posypané sýrem, pokapané olivovým olejem, navrch ještě dejte trochu bazalky.