Tak mušle u nás koupíte taky, i mražené vyloupané mívají docela pěkné, velké. Ty jsem použila i do svého receptu. On to je vcelku velmi prostý recept, ale pokud vám mušle nevadí (protože hodně lidí by něco takového nestrčilo do pusy :-)) a ještě jste tuto úpravu nezkoušeli, určitě to udělejte. Je to vynikající jídlo. Všechny chutě tak akorát vyvážené.
- asi půl kila mušlí, nechte je předem mírně povolit v misce, případně propláchněte v cedníku studenou vodou, abyste je osvobodili od ledu, který na nich bývá
- 4 stroužky česneku na kostičky
- 200 ml bílého vína
- půl kelímku šlehačky
- hrst sekané petrželky
- sýr parmazánového typu
- balík špaget
Dejte vařit vodu na těstoviny. V pánvi rozehřejte olivový olej a lehce osmahněte česnek, přidejte mušle, krátce opékejte, zalijte vínem a duste pod pokličkou asi 15 minut. Dejte vařit špagety.
Odklopte pánev a promíchejte, osolte, opepřete. Přidejte šlehačku a povařte do zhoustnutí omáčky. Zamíchejte nasekanou petrželku, trochu nechte na oblohu. Servírujte na špagetách, posypané sýrem a petrželkou.