Misku okurek od souseda je třeba nějak zužitkovat. Jsou trochu přerostlé na klasické naše sterilované okurky. Našla jsem si recept na okurkové pickles do lednice, které jsou velmi rychlé a chutné. Upravila trochu nálev a přidala česnek a kopr. Nejsou sterilované, i když by se asi daly převařit. Ale to jsem nezkoušela, nebyl čas. Takže jen taková rychlovka.
Potřebujete:
- 6 šálků nakrájených nakládaček
- 2 PL mořské soli
- 1 šálek vinného octa
- ½ šálku jablečného octa
- ¾ šálku vody
- 1 šálek cukru
- ¼ šálku hnědého cukru
- 1 PL hořčičného semínka
- ½ ČL kurkumy
- 1 na kolečka nakrájená červená cibule
- 2 stroužky česneku
- snítka kopru
Postup je jednoduchý, dejte pokrájené okurky do misky, prosolte, zakryjte fólií a dejte na 2 hodiny do lednice.
Mezitím ostatní ingredience kromě cibule, česneku a kopru svařte.
Okurky z lednice pořádně propláchněte, promíchejte s cibulkou, česnekem a koprem. Nacpěte do sklenic, mělo by vám to vyjít na 2 klasické okurkové sklenice. Zalijte horkým nálevem a zavřete.
Nechte vychladnout a pak dejte do lednice. Jíst se dají už druhý den, vydrží v lednici pár týdnu, někde píší 2, jinde 4. V podstatě si myslím, že by měly mít trvanlivost spíš delší. Ale buďte si jistí, že dřív zmizí. Na internetu je najdete také pod názvem bread and butter pickles v různých variantách. A název odpovídá použití. Když si natřete chleba třeba žervé a obložíte pickles, u jednoho nezůstanete. Je to fakt parádní bašta. Nebo je můžete zamotat jako přílohu do obložené tortilly nebo sendviče.