V našem případě bych stejně vykopala maximálně vodní kanál. Po první bouřce je z výkopu bazén. Musela jsem tedy přehodnotit lokalizaci, zapomenout na utrpení při kopání záhonu a naplánovala jsem nový, který bude nad drenáží pozemku, tudíž by měl být lépe odvodněn. Taky mě to mohlo napadnout dříve, ale jsem začátečník v oboru a tedy dělám chyby. Takže uvidíme, to mě teprve čeká. Semínka chřestu jsem již zasela v květináčích mám rozkošné nitky, ze kterých by mohly být sazenice. Pěkně rostou.
- balení zeleného chřestu
- feta sýr nebo jiný podobný sýr
- pár plátků schwarzwaldské šunky
- trochu strouhaného sýru parmazánového typu
- olivový olej, sůl pepř
- těstoviny
Těstoviny uvařte al dente.
Chřest byl krásný, neloupala jsem ho, jen odřízla spodní asi 2 cm. Pod hlavičkami svažte nebo dejte gumičku a vařte stejně jako v minulém receptu, vložte chřest do vařící osolené vody do vysokého hrnce tak, aby hlavičky zůstaly nad hladinou (opírám celý svazek o stěnu hrnce). Vařte asi 5 minut pod pokličkou nebo aspoň částečně zakryté. Vyndejte z hrnce a vložte do mísy s co nejstudenější vodou. Nechte okapat, nakrájejte na asi 5 cm dlouhé kousky, hlavičky dejte stranou. V pánvi rozpalte olivový olej, opečte chřest, opepřete. Na talíř dejte těstoviny, chřest, poházejte natrhanými plátky sušené šunky. Nadrobte bohatě čerstvý sýr a posypte parmazánem. Pokapejte olivovým olejem a strouhněte trochu pepře.
Dobrou chuť.