Původně jsem si jen chtěla udělat rychlou večeři, v lednici zbytek bulguru a jarního bejlí. Zatím se u nás ukázal jen popenec a trochu kopřiv, ale to úplně stačilo. Vařila jsem opravdu jen z toho, co dala lednička, jídlo mi nakonec ale tak chutnalo, že jsem udělala aspoň finální foto a podělím se o recept.
Potřebujete:
- 2 PL olivového oleje
- stroužek česneku
- červenou papriku na kostičky
- hrnek uvařeného bulguru (trochu zavádějící, bulgur nevařím, zaliji vařící vodou v poměru 1,5 dílu vody na 1 díl bulguru, trochu osolím a nechám přikryté nabobtnat, funguje to na jemný i hrubý bulgur, který trvá déle, asi půl hodiny, jemný je asi za 15 minut)
- menší miska či hrnek nasekaných jarních bylin
- sůl, pepř
- 2 PL zakysané smetany nebo pokud vám třeba zbyla omáčka od pečeného masa, já jsem měla smetanovou omáčku od kuřecích kousků
- lístky bazalky na ozdobu
Na 2 PL olivového oleje osmahněte česnek, papriku a lehce chvíli opékejte, než začne zelenina vonět. Přihoďte bulgur a bylinky a lehce krátce osmahněte, přidejte smetanu či omáčku, osolte a opepřete, posypte bazalkou. Podávejte. Dobrou chuť.